Hans' plakboek
  
Bladzijde 15
  
 Terug 

Verder
  
Bladzijde 01
10
20
30
40
50
  

  
  

 
Tip: click here!
=> Meer foto's
     
     
     
     
De geologie van noordelijk Soedan:

                           
Ook altijd een mooi plaatje is een geologische kaart, in dit geval die van noord-oost Soedan, waar een gedeelte van mijn onderzoek zich afspeelt (met dank aan de Saudi-Sudanese Red Sea Joint Commission, Jeddah, en het Bureau de Récherches Géologiques et Minières, Orléans).

april 2005
  

  


  
  

  
De geologie van noordelijk Chili:
                           
Voor mijn eerste project in zowel de 'Nieuwe Wereld' als op het zuidelijk halfrond had ik mij terdege voorbereid (met dank aan het Instituto de Investigaciones Geologicas en de Impressa Nacional del Petroleo).
augustus 2005
  

  


  
  

  
De Atacamawoestijn:
                            
De Atacamawoestijn, in het noorden van Chili, is één van de droogste plaatsen ter wereld. Het landschap wordt doorsneden door diepe valleien, uitgeslepen door smeltwater vanaf de Andes. Slechts één van deze groene, vrijwel onzichtbare stroken bereikt de Stille Oceaan. De rest, zoals de Tarapacavallei, valt ver daarvoor droog.
juli 2005
  

  


  
  
  
San Lorenzo de Tarapaca:
                           
Zelfs een zware aardbeving kon ons niet tegenhouden om in juli 2005 te zoeken naar sporen van de Tiwanaku en de Inka in de Tarapacavallei (in de Atacamawoestijn in het noorden van Chili).
juli 2005
  

  


  
  

  
De mummies van Zuid-Amerika:
                           
We vonden in Tarapaca niet alleen enkele dorpen en vele mysterieuze figuren in het zand (geoglyfen), maar ook een aantal typisch Zuid-Amerikaanse mummies.
juli 2005
  

  


  
  
FACEBEAR
  
Homeward bound:
                           
Aan het eind van elke dag reden we van onze opgraving terug naar huis, in San Lorenzo de Tarapaca: eerst de vallei uit en weer in, dan door de rivier en het laatste stukje over een asfaltweg.
juli 2005
  

  

  
 Terug
Brieven
Op reis HOME Stamboom
Meer foto's
Verder